In januari ben ik begonnen met Powerslim en ik ben nu, in juli, 20 kilo lichter! Mentaal gezien is er ook 20 kilo last van mijn schouders gevallen… wat een opluchting om mij niet meer elke dag te hoeven schamen voor mijn lichaam, om niet elke dag te piekeren “wat moet ik aan doen, zodat het afkleedt”, niet elke dag schuldig te voelen om wat ik eet, terwijl ik weet dat het niet goed is voor mijn gewicht. Heerlijk! Wat een bevrijding…


Ik kwam al bij Sabine van Skinmatters voor mijn huid, het vertrouwen was er dus al om ook Powerslim-begeleiding van haar te krijgen.
Ik had namelijk al eerder in mijn leven diëten gevolgd, sommige mét en sommige zonder succes…het bekende jojo-effect. Via via kwam ik terecht bij een vriendin die mij stimuleerde om te gaan hardlopen bij Hardloopgroep Zeeland. Ik, die een hekel had aan sporten en al heel vaak verschillende sporten had geprobeerd maar steeds weer was afgehaakt? Ik ben toch begonnen en totaal tegen mijn verwachting in lukte het om door te gaan en nu na ruim 1 jaar loop ik 2 keer per week tussen de 6 en 7 kilometer en heb er ook echt plezier in!

Na “zitten en volproppen” met kerst en oudjaar was de maat letterlijk en figuurlijk vol. Er helpt maar 1 ding en dat is het uitbannen van koolhydraten. Maar nu via Powerslim bij Skinmatters, een andere begeleiding door Sabine, een frisse start dus, het moet lukken nu. Mijn motivatie was 500%….ik was het zo zat! Na een uitgebreide intake waarin ik ook mijn dieetverleden heb besproken kreeg ik mijn startpakket. Wat een professionele aanpak, presentatie en opzet van het merk!

Van begin af aan ging het letterlijk snel bergafwaarts met de kilo’s en bergopwaarts met mijn zin om door te gaan. Ik heb geen enkel, moeilijk moment gehad of dat ik een maaltijd niet lekker vond. Sterker nog, alle maaltijden en producten zijn heerlijk. Het boek met weekmenu’s en alle recepten is goud waard. Heerlijk die houvast, maar de recepten en weekmenu’s zijn heel makkelijk aan te passen in het eten voor het gezin, al snel aten mijn partner en ook de kinderen mee. Ik gebruik voor de kids uiteraard wel koolhydraten maar in beperkte mate en met minder vet bereid.

De combinatie van steevast 2 keer (soms 3 keer) hardlopen met het koolhydraatarm eetpatroon zorgde ervoor dat ik elke week was afgevallen, de ene keer meer dan de ander keer maar elke keer was er minstens een kilo af. Inmiddels ben ik in de stabiliteitsfase en ik houd mijn streefgewicht goed. Niet alleen hardlopen of alleen je eetpatroon veranderen, maar een samenwerking tussen die 2, het enige dat helpt! Ik heb de koolhydraten weer langzaam ingevoegd, in het ontbijt met bijvoorbeeld All Bran in de kwark en als ik uit eten ga, bij vrienden eet of thuis een bbq houd, dan neem ik gewoon lekker een paar sneetjes stokbrood of een handje vol friet.

Ik geniet ervan omdat ik mij zelf onder controle heb en het aan de andere kant ook heel makkelijk kan laten staan. Ik ben een controle freak dus dat geeft mij een veilig gevoel. Verder heb ik voor mijzelf een eetpatroon ontwikkeld met veel groente, meer eiwit en beperkte koolhydraten. Alleen de repen van Powerslim gebruik ik nog als tussendoor.


Ik heb inmiddels zoveel leuke en lieve complimenten uit mijn omgeving gekregen en ze zeggen dat ik straal. En dat kan kloppen want zo voel ik mij ook! Met trots draag ik nu strakkere kleding (ik sta soms gewoon te juichen in de kleedkamer van een kleding winkel…) en iedereen mag dat ook zien. Het geeft een super heerlijk zelfvertrouwen en dat is met geen enkele snoep-en eetbui te overtreffen.

Bedankt lieve Sabine, voor alle begeleiding, goede raad en tips. Ik kom af en toe gewoon nog bij je wegen, dat geeft mij een gerust gevoel!

Monique