Daar zit ik dan, in de wachtkamer van Sabine, coach voor en van Powerslim. Ik ben gespannen, na jaren jo jo-en, shakes en goede voornemens , heb ik de knoop doorgehakt en heb ik een afspraak gemaakt. Ik walg soms van mezelf, draag maat kano van broek en tenten van shirts. Kuipstoeltjes zitten klem en ik heb last met lopen, traplopen en bezig zijn. De knop MOET om, niet morgen of
volgende week, nee, NU.

En NU is dus nu, 13 juni. Dus zit ik op een stoeltje te wachten, duimendraaiend en honderdduizend dingen die door mijn hoofd spoken. Dan staat ze daar en de moed zakt me eigenlijk in de schoenen.
Wat zal ze van me denken, zal ze schrikken van mijn 3 –cijferig gewicht? Zal ze begrip hebben voor mijn verhaal? Ziek zijn van de tekenbeet, zo veel medicatie slikken, prednison, tegen een burn out gezeten of misschien wel gehad? Het wijntje, het toastje…

We schudden handen en ze gaat heel rustig tegenover me zitten. Man man, wat ben ik gespannen maar op een of andere manier laat ze merken dat ze vaker met dit bijltje heeft gehakt. Mijn verhaal vliegt mijn mond uit, als ik dan toch met de billen bloot moet, dan maar meteen en het hele verhaal.
Sabine luistert alleen maar en knikt bevestigend. Ze kent deze verhalen , van mannen en vrouwen en ik ben niemand anders. Ze laat me uitrazen en eerlijk gezegd, dat lucht op.

In grote lijnen gaat ze vertellen, wat je lichaam doet, nodig heeft en wat niet. En wat zij, samen met de produkten van Powerslim, voor mij kan doen. En natuurlijk wat ik kan doen. Want dat ik aan de bak zal moeten, staat als een paal boven water. Maar… ik ga het gevecht aan want met een steuntje in de rug gaat het zeker lukken!

Dus we wegen dit lijf, we starten met het starterspakket en ik ga, honderduizend vragen minder huiswaarts.

De volgende dag start ik vol goede moed. Een bakje skyr ( voor de een niet te eten maar ik vind het heerlijk), een powerreep tussendoor, 2 boterhammen van Powerslim, een puddinkje onderweg,
warme hap ’s avonds (sla met gegrilde kipfilet) e ’s avonds Powerslim toostje met een stukje geitenkaas. En zo doe ik dat de hele week, uiteraard niet elke dag hetzelfde. De week erna heb ik
weer een afspraak. Een stuk minder gespannen naar Sabine toe en kijk, ruim 1 kg kwijt! Dat belooft wat! Maar Sabine is tevreden want ook mijn andere waardes zijn naar beneden!

En nu doorzetten! Ik neem een abonnement op de sportschool, 3x in de week een uurtje actief bezig zijn. En ook dat wordt steeds leuker, zeker wanneer er collega’s met me meegaan!
Nu, na 10 weken ben ik ruim 12 kg kwijt, controleer ik de verpakkingen op koolhydraten, leer ik nieuwe, gezonde recepten en word het afvallen een feestje. Worden broeken te groot en kan ik een blouse aan die eigenlijk te klein was geworden. En Sabine? Nooit meer wegdoen!


Andrea Broers