Gratis E-book

Heb jij ook het goede voornemen om een gezond gewicht en meer energie te verkrijgen? Daar kan ik je bij helpen. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.
In ons gratis E-book tref je alvast wat tips aan. Vraag het hieronder aan.

Sinterklaastips

Sinterklaas is weer in het land, hij komt vanuit de Spaanse kant. Hij heeft wat lekkers meegenomen, ook voor jou is hij niet voor niks gekomen. Want in deze tijd van snoep-in-de-schoen, is het moeilijk om aan de lijn te doen.Maar PowerSlim biedt de kans, eindelijk je leven weer in balans. Hier enkele tips voor tijdens deze dagen, zodat je maag niet begint te knagen.

Tips voor fase 1 en 2

 • Warme chocolademelk is het succesnummer tijdens deze feestelijke Sinterklaasdagen. Verwen jezelf met de PowerSlim warme drank chocolade.
 • Een tip om deze drank extra smakelijk te maken is om een snufje kaneel toe te voegen of slagroom met zoetstof en speculaaskruiden. De warme witte chocolade-karamel drank is ook zeker de moeite waard om te proberen.
 • De PowerSlim biscuitjes speculaas zijn een goed alternatief voor de koolhydraatrijke Sinterklaas lekkernijen.
 • Snijd een aantal PowerSlim repen in mooie driehoekjes. Dit staat feestelijk op tafel en je verrast iedereen met deze verantwoorde lekkernijen.
 • Presenteer de PowerSlim chocoladeparels in mooie schaaltjes. Dit is het perfecte alternatief voor de chocolade pepernoten.
 • Vier je Sinterklaas met vrienden of familie en staat er een uitgebreid diner op de planning? Kook dan een lichte maaltijd met een ruime hoeveelheid groente en voldoende vlees of vis.
 • Zorg dat je niet met honger voor grote verleidingen komt te staan. Wanneer je weet dat er heel wat lekkers voorbij komt, neem dan van te voren een PowerSlim product. Dit geeft je een verzadigd gevoel en zo kun je de verleidingen beter weerstaan.
 • Houd in gedachten: volgend jaar is het weer Sinterklaas, dan kan/mag je weer wat zondigen.
 • Trakteer jezelf op een van de Sinterklaasrecepten, hierdoor ontzeg je jezelf niks en ervaar jij ook een extraatje.

Om je inzicht te geven hebben we de voedingswaarden van Sinterklaas snoepgoed vergeleken met producten van PowerSlim. Een goede motivatie dus om te kiezen voor deze varianten!

Tips voor fase 3 en gewichtsbehoud

Nu je weer op gewicht bent, betekent het niet dat je alles weer onbeperkt kunt eten. Al dat lekkers van onze lieve Sint bevat toch de nodige calorieën en koolhydraten. Kies daarom voor een lekkernij die je écht lekker vindt, maar let hierbij wel op de hoeveelheden. Maak ook gedurende de dag verantwoorde keuzes, zodat je extra kunt genieten van jouw favoriete Sinterklaasproduct.

Hieronder enkele tips om deze dagen ongeschonden door te komen.

 • Bereid jezelf voor op het Sinterklaasavondje door de rest van de dag meer maat te houden.
 • De verstandigste keuze is natuurlijk om helemaal geen Sinterklaas lekkernijen te pakken, maar dat kan best lastig zijn. Wil je toch iets nemen van al dat lekkers? Maak dan voor jezelf de afweging: wat voor snoepgoed neem ik? Wanneer neem ik dit? En hoeveel neem ik hiervan? Houd jezelf dan wel aan de gemaakte afspraken.
 • Zorg dat je in balans blijft. Laat de zetmeelporties achterwege bij de avondmaaltijd en neem voldoende groente en mager vlees of vis. Drink bij de avondmaaltijd water en geen alcohol of fris. Hierdoor heb je meer ruimte voor een extraatje later op de avond.
 • Maak deze dagen eens wat vaker een lekkere wandeling om de extra calorieën te verbranden. Heerlijk toch, om daarna met tintelende wangen op de bank te kruipen.
 • Ook is het na een stevige wandeling lekker om warme chocolademelk te drinken. Een verantwoord alternatief is de PowerSlim warme drank chocolade. Heb je die niet in huis? Maak het dan zelf met volle melk, een lepel cacaopoeder en vloeibare stevia.
 • Ben je bang dat je te veel gaat snoepen, maak dan een verantwoorde lekkernij met behulp van de PowerSlim recepten. 

Slank in je kerstoutfit. Start nu, het kan nog!

Wil jij slank de feestdagen in? Start nu met het PowerSlim programma en jij krijgt onderstaand POWER-PAKKET cadeau! 

 • 10% korting op het startpakket van € 159,-
 • GRATIS PowerSlim planner; een agenda, eetdagboek, weekschema en to-do lijst in één. Natuurlijk met leuke tips & weetjes en recepten.
 • GRATIS Mepal lunchpot t.w.v. € 15,-; handig voor je voorbereiding en ideaal om mee te nemen

Over 7 weken is het Kerst. Voor je het weet staat de Kerstboom weer in de kamer en staat de tafel weer vol met eten….

Geplaatst door Gewichtige Maatregelen op Dinsdag 5 november 2019

Zo handig: Lunchpot

In de lunchpot neem je makkelijk een soepje of yoghurt mee. De muesli beker is ideaal voor onderweg, bij een picknick of tijdens een dagje weg. Dankzij de twee lekvrije compartimenten neem je yoghurt met granola of soep met croutons moeiteloos mee. Het grote voordeel: wat knapperig moet blijven blijft knapperig. De onderste beker is ruim genoeg, zodat je beide ingrediënten makkelijk met elkaar kunt mengen.

Is het gebruik van een multivitamine noodzakelijk?

Een multivitamine is een pil die alle noodzakelijke vitaminen en mineralen bevat die het lichaam zelf niet voldoende kan aanmaken. Wij krijgen regelmatig van cliënten de vraag of het noodzakelijk is om een multivitamine tot je te nemen tijdens het PowerSlim programma. Ze geven aan dat ze voldoende groente (en fruit in fase 2 en 3) tot zich nemen en dat het volgens hen niet noodzakelijk is om ook nog een extra multivitamine te slikken. In deze column leg ik je de voordelen van een multivitamine uit en waarom het volgens PowerSlim en wetenschappelijke inzichten belangrijk is om dagelijks in te nemen.

Een onderzoek toont aan dat mensen die een multivitamine gebruiken zich alerter, vol energie, fysiek minder moe en soms zelfs gelukkiger voelen. Bovendien staan ze in de ochtend gemakkelijker op. Van alle supplementgebruikers in Nederland neemt ruim de helft dagelijks een multivitamine. Niet alleen voor een fit gevoel kan het dagelijks gebruik van een multivitamine zinvol zijn, maar er zijn meerdere gezondheidsvoordelen die een multivitamine met zich meebrengt.

Waarom een multivitamine?

Uit onderzoek blijkt dat weinig Nederlanders volgens de Richtlijnen Goede Voeding eten. Richtlijnen Goede Voeding is opgesteld door de overheid. In dit rapport is de actuele stand van wetenschap over de relatie tussen voeding en chronische ziekten op een rij gezet en vertaald in aanbevelingen voor een verantwoord voedingspatroon voor de gemiddelde Nederlander. Een onevenwichtig voedingspatroon brengt op (lange) termijn tekorten aan vitaminen en mineralen teweeg.

Ter aanvulling op een gezonde leefstijl

Een gevarieerd voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging, rust en ontspanning spelen een grote rol in een gezonde leefstijl. Als aanvulling hierop kan het gebruik van voedingssupplementen, bijvoorbeeld een multivitamine, zinvol zijn. Een multivitamine is dan ook geschikt voor de algehele gezondheid, voor een betere weerstand of ter preventie van een opkomend griepje.

Studies laten zien dat het gebruik van een multivitamine naast een gevarieerd voedingspatroon een bijdrage levert aan de optimalisatie van de hoeveelheid vitaminen en mineralen in het lichaam. Een goede voedingsstatus verhoogt namelijk de veerkracht van het lichaam in elke gezondheidstoestand en levensfase. Hierdoor is het lichaam beter in staat te herstellen van ziekte. Onderzoek toont aan dat in periodes van ziekte, chronische stress maar ook tijdens het afvallen de opneembaarheid van voedingsstoffen in sommige gevallen verslechtert. Voedingssuppletie kan dan een belangrijke en ondersteunende rol spelen. Het gebruik van een multivitamine kan de weerstand verbeteren en het risico op infecties verminderen.

Gezondheidsbevordering

Een multivitamine kan in iedere levensfase een aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Enkele groepen zijn ouderen, sporters, rokers, mensen met overgewicht, mensen die veel stress ervaren of medicatie gebruiken, ouderen en mensen met erfelijke aandoeningen. Bij deze groep mensen kan inname van extra voedingsstoffen door bijvoorbeeld een multivitamine zinvol zijn om tekorten te helpen voorkomen en het lichaam te behoeden voor tekorten

Stress

Stress, zowel acuut als langdurig, leidt vaak tot verslechtering van het eetpatroon en de voedingsstatus. Emotionele eters eten door verandering in de hormonen vaak meer dan normaal en kiezen dan bij voorkeur voor troostvoedsel met veel koolhydraten en vetten. Soms verliezen mensen juist de eetlust en krijgen daardoor te weinig voedingsstoffen binnen. Bovendien verhoogt stress de behoefte aan voedingsstoffen. Dit kan enerzijds komen door een verhoogd verbruik en uitscheiding. Door een multivitamine te nemen, kan de weerstand vergroot worden en de kans op ziek worden verkleind worden. In tijden van stress is het belangrijk dat mensen gezond en regelmatig eten, bewegen en ontspannen.

Medicijngebruik

Sommige medicijnen kunnen ervoor zorgen dat (bepaalde) voedingsstoffen minder goed worden opgenomen en/of sneller worden verbruikt. Medicatie kan ook de aanmaak van bepaalde stoffen afremmen, waardoor er eventuele tekorten kunnen ontstaan. Om tekorten te voorkomen is het van belang dat voedingsstoffen worden aangevuld.

Wanneer een multivitamine inzetten?

Het lichaam heeft veel verschillende vitaminen en mineralen nodig om optimaal te kunnen functioneren. De meeste Nederlandse krijgen via de dagelijkse voeding niet voldoende vitaminen en mineralen binnen. Door verschillende omstandigheden (bijvoorbeeld medicijngebruik, stress, zwangerschap, afvallen of ziekte) kan de behoefte aan vitaminen en mineralen verhoogd zijn. Suppletie met een multivitaminen kan hierbij uitkomst bieden.

Multivitamine en PowerSlim

Eerder heb ik verteld dat vitamines en mineralen uit de voeding moeten worden aangeleverd en dat ze noodzakelijk zijn voor het lichaam. Tijdens het PowerSlim programma worden een aantal voedingsmiddelen (tijdelijk) niet meer gegeten, zoals fruit en brood, waardoor de aanvoer van bepaalde vitamines en mineralen niet voldoende is. Om voldoende aanvoer te krijgen is het belangrijk dat men dagelijks het PowerSlim multivitamine- en mineralensupplement gebruikt, aangezien je anders tekorten krijgt in het lichaam. Dit kan weer zorgen voor veel verschillende klachten als spierkrampen, misselijkheid, verzuring, vermoeidheid en dergelijke. PowerSlim heeft daarom twee multivitaminen en een AcidoSlim ontwikkeld om bovengenoemde en andere klachten te voorkomen. De PowerSlim multivitamine is speciaal ontwikkeld voor PowerSlimmers die willen afvallen en de PowerSlim Balance multivitamine is geschikt voor PowerSlimmers in de gewichtsbehoudsfase. Beide supplementen zijn zo samengesteld dat ze het risico op tekorten in de verschillende fases verkleinen en/of voorkomen. Het AcidoSlim supplement is een mineralenpreparaat met onder andere magnesium en calcium.    

Conclusie

In deze column heb je ik veel voordelen laten lezen van een multivitamine. In de literatuur zijn er ook studies te lezen die aangeven dat het niet noodzakelijk is om dagelijks een multivitamine te slikken mits je geen opname problemen hebt en je dagelijks alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Ben je door het lezen van deze column nog niet overtuigd om dagelijks een multivitamine te slikken dan kan het in bepaalde levensfases toch echt een belangrijke aanvulling zijn op je dagelijkse voeding. Om alle lichamelijke processen tijdens de PowerSlim afslankfase optimaal te laten verlopen en klachten te voorkomen/verminderen adviseren wij vanuit PowerSlim onze multivitamine als onmisbaar onderdeel van het programma. Laat je goed adviseren door een specialist voordat je een multivitamine koopt. Er zitten namelijk onderlinge verschillen tussen de opneembaarheid van supplementen.

Bronnen