Allereerst is het belangrijk om op het juiste gewicht te komen. Hierna een jaar lang op je streefgewicht blijven zorgt voor stabiliteit in gewicht voor de rest van je leven. Hoe? Een juiste combinatie van koolhydraten, vetten en eiwitten. Door persoonlijk en individueel advies help ik je om op gewicht te blijven en toch lekker te eten.

Ik ben voedings- en orthomoleculair suppletietherapeut en gecertificeerd PowerSlim coach en ik help mensen om hun streefgewicht te bereiken en te behouden. Met PowerSlim bereik je een gemiddeld gewichtsverlies per week van 1-1,5 kg en kun je toch lekker blijven eten. De resultaten zijn al binnen een week zichtbaar. Je hebt wekelijks een weegconsult waarin je gewogen wordt en we de resultaten bespreken en ik al je vragen kan beantwoorden.

Je hebt 6 eetmomenten per dag waardoor van een hongergevoel geen sprake is. Met 6 eetmomenten per dag heb je geen honger gevoel. In 3 fasen coach ik jou naar je streefgewicht en hierna blijf je onder controle tot je gewicht stabiel is. Ik blijf je na het behalen van je streefgewicht een jaar lang begeleiden en adviseren. Daarna weet je hoe je op gewicht kunt blijven.

AFSLANKEN IN 3 FASEN

Het behandelplan is opgesteld door de diëtisten van PowerSlim en bestaat uit 3 fasen.

Het behandelplan is gericht op:

  • afvallen en bereiken van je streefgewicht
  • stabiliseren en leren behouden van het bereikte streefgewicht
Fase 1:  afvallen

In de eerste fase neem je 5 tot 7 producten van PowerSlim per dag. Verder heb je de keuze uit mager vlees, vis, eieren en vele soorten groenten en smaakmakers. In deze fase bereik je het grootste gedeelte van je gewichtsverlies. Je blijft in fase 1 totdat je 80% van je gewenste gewichtsverlies hebt bereikt.

Fase 2:  bereik je streefgewicht

In de overgangsfase bereik je je streefgewicht. Er worden geleidelijk meer soorten voedingsmiddelen aan het menu toegevoegd. Brood, fruit, kaas, noten en graanproducten komen stapsgewijs weer terug op het menu. In deze fase leer ik je wat nu verstandige keuzes en de juiste hoeveelheden voor je zijn.

Fase 3: voorkomen jojo effect

Nu je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt laat ik je nog niet los. Op gewicht blijven is immers de grootste uitdaging van afvallen. Daarom leer je in de stabilisatiefase gezond te eten om je gewicht te stabiliseren en te leren behouden.