Zo maak je effectieve Goede Voornemens

  • Heb jij ook ieder jaar goede voornemens?
  • Moest je eerder constateren dat je er niet in geslaagd bent om ze uit te voeren?

Lees verder, leer hoe dit komt en wat je eraan kunt doen om dit te veranderen.

Zo maak je effectieve Goede Voornemens

1. Je mist voldoende motivatie
Je wilt eigenlijk wel iets, bijvoorbeeld afvallen, maar je bedenkt telkens een excuus om zelfs maar te beginnen met het goede voornemen uit te voeren. Je hebt een high tea of een verjaardag in het vooruitzicht, je moeder is ziek, je zoon moet eindexamen doen. Telkens heb je een excuus. Wees streng voor jezelf: als je echt iets wilt, vind je een manier – zo niet: ja, dan zijn er altijd die excuses.

2. Je hebt teveel goede voornemens tegelijk
Misschien wil je een cursus volgen, naar een meer uitdagende baan op zoek, afvallen en meer tijd aan je vriendschappen besteden. Dat is best veel. Focus je op één goed voornemen. Als je dat na een tijdje (meestal zijn er minimaal 4 weken voor nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren) ‘in je systeem hebt zitten’, dan begin je pas aan je tweede goede voornemen.

3. Je stelt te ambitieuze doelen
Je doel kan bijvoorbeeld zijn: 30 kilo afvallen. Dat is heel veel, beter is het om een haalbaar doel te stellen: bijvoorbeeld: 5 kilo afvallen. Als dat gelukt is, kun je nog eens 5 kilo afvallen.

4. Je goede voornemen is niet concreet genoeg
Een goed voornemen ‘5 kilo afvallen’ zegt maar weinig. De gemiddelde westerse mens wil dat wel. Maar hoe ga je dat doen en wanneer is het waar gemaakt? Een goed voornemen is bijvoorbeeld: ‘ik ga 5 kilo afvallen, begin gelijk met chocolade te mijden en minder te  snoepen. Wel ga ik dagelijks 2 stuks fruit per dag eten en 3-4 groenten. Driemaal per week ga ik 1,5 uur wandelen. Ik geef mezelf hiervoor 8 weken de tijd’.

4. Je vergeet jezelf te belonen voor het behalen van succesjes
Het is belangrijk van jezelf te houden en te genieten van het proces van het goede voornemen. Een beloning is altijd fijn. Gun jezelf iets leuks (een avond naar de film, een bezoekje aan een stad) als je je (sub)doel hebt bereikt.

5. Je haakt af zodra je een ‘fout’ hebt begaan
Als mensen succesvol zijn denken buitenstaanders al snel dat ze de weg naar het succes moeiteloos en zonder fouten te maken hebben afgelegd. Niets is echter minder waar. Ook succesvolle sporters, zakenmensen en mensen die gewicht verliezen hebben te kampen met tegenslagen en maken fouten. Het is de aanhouder die wint. Accepteer je fouten, leer van je fouten en ga door tot je je doel hebt bereikt.

6. Je wilt alles alleen doen
Vooral vrouwen hebben de neiging alles alleen te willen doen. Beter is om je omgeving deelgenoot te maken van je goede voornemen en ze te vragen je erin te steunen. Daarnaast zou je bijvoorbeeld de hulp van een coach kunnen inschakelen. Het is niet voor niets dat grote bedrijven loopbaancoaches en sportscholen en – verenigingen coaches in dienst hebben.

Zo maak je effectieve Goede Voornemens

Behoort afvallen tot jouw goede voornemen? Meld je dan aan voor onze PowerSlim Goede Voornemens Aanbieding. Samen zorgen wij ervoor dat jij je streefgewicht bereikt. Dat doen we door:

  • het veranderen van je eetpatroon
  • het aanpassen van je leefstijl
  • motivatie en stimulatie

Meld je aan: bel 06-24581614 om een afspraak te maken of stuur een email naar info@gewichtigemaatregelen.nl.